Magnetix Manyetik Kireç Önleyici

Manyetik Kireç Önleyici


Uygulamalar
Manyetik su şartlandırma aşağıdaki işlevleri sağlar:
• Kireç birikimini önler.
• Kireç çözme, kireç çözme işleminin yavaş olduğunu ve tamamlanması birkaç ay sürebilir.
• Korozyon kontrolü.
• Beyaz pas kontrolü.

Manyetik su düzenleyiciler 300.000'den fazla uygulamada kullanılmıştır. Beş büyük çelik tesisinde 700'den fazla sistem kuruluyor. Operasyonları ile karakterize edilir:

• Minimum bakım.
• Hafif basınç düşüşü.
• Kimyasal ilavelerin olmaması ve bu nedenle olumsuz çevresel etkileri yoktur.
• Belirsiz hizmet ömrü.
• Mevcut kurulumlara kolayca entegre edilebilir.

Manyetik su düzenleyicileri kurmanın temel gerekçeleri enerji, ürün kalitesi, bakım azaltma ve artan üretkenlik ve arıza süresinde azalmadır. Arıza süresi, özellikle sert su ölçeği aktivasyonu nedeniyle sürekli tavlama, elektrolitik temizleme veya galvanizleme hatları kapatıldığında kritik öneme sahiptir.

Kireç ölçeğini kontrol etmek için kullanılan bu kimyasal olmayan yöntem, sadece üründeki kaliteyi arttırmak ve üretim maliyetlerini azaltmak için değil, aynı zamanda kirliliği azaltmak ve endüstrinin imajını arttırmak için de bir araç olarak kullanılmaktadır.

Manyetik su şartlandırma teknolojisi çelik sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Kapalı devridaim sistemlerinin bir kerelik soğutma sistemlerine dönüşmesine izin verir. Bu nedenle, yüksek bakım maliyetleri, artan enerji tüketimi ve normalde kapalı devridaim döngülerine bağlı kimyasalların maliyeti, bir değişim yapıldığında önemli ölçüde azaltılabilir veya ortadan kaldırılabilir. Kimyasal olmayan yaklaşım kirlilik içermediğinden, sıcaklık farkı otoritelerin kuralları dahilinde olduğu sürece, deşarj suyu nehirler, göller veya derin kuyular gibi kaynağa geri gönderilebilir ve tüm yasal gereklilikleri karşılayabilir. Sıcaklık endişe duyuyorsa, boşaltmadan önce sıcaklığı ayarlamak için bir tutma havuzu kullanılabilir. Soğutma kulesi - Soğutma kulesi suyunun manyetik şartlandırılması özellikle başarılı olmuştur. Boşaltma suyunun (daha önce çözünmüş katıların konsantrasyonunu kontrol etmek için gerekli) girişini gereksiz hale getirdi, bu daha sonra başka bir uygulama için proses suyu olarak uygulandı.

Sac finisaj hattı - Sac finisaj hattındaki en önemli proseslerden biri, genellikle değirmen servis suyu ile sağlanan son durulama bölümüdür. Çoğu durumda, değirmen servis suyunun orijinal kaynağı bir nehir, göl veya bazen bir kuyudur. Uzun yıllar boyunca, bir tesisteki bu özel işlem, ürün kalitesini olumsuz etkileyen kireç tortulu durulama başlığı nozullarının tıkanmasıyla uğraşmıştır. Durulama suyu işleminde ortaya çıkan kireç ölçeği problemini kontrol etmek için kimyasalların kullanılması soruna katkıda bulunabilir.

Bir tabaka bitirme hattının durulama bölümü, manyetik kimyasal olmayan su kondisyoneri için mükemmel bir uygulamadır ve dünyadaki birçok değirmen bu işlemi birkaç yıl boyunca kullanmıştır. Ek bir avantaj, şeridin durulanması ve kurutulmasının daha iyi ve daha hızlı olmasıdır, çünkü uygun şekilde tasarlanmış bir birim durulama suyunun yüzey gerilimini azaltabilir. Sürekli tavlama hattı- Proses hatlarındaki jet soğutucular bu teknoloji için başka bir uygulamadır. Bir tesiste sürekli tavlama hattında jet soğutucuları işlemek için kimyasalların yıllık maliyeti yaklaşık 40.000 dolardı. Servis suyu bir nehirden alınır ve toplam çözünmüş katı madde oranı yüksektir. Kimyasalların kullanımında bile, hat, özellikle ağır gage ürünlerinde, soğutma kapasitelerini azaltan soğutuculardaki kireç birikimi nedeniyle termal problemler yaşadı. Ürünün uygun şekilde soğutulmasını sağlamak için hattın yavaşlatılması gereken bir duruma ulaşıldı ve bu da üretkenliği azalttı. Rulman soğutması için aynı suyu kullanan hatta motor rulman arızaları da yaşanmıştır. 1994'ün son kısmında jet soğutucuya ve motor yataklı su besleme hattına kimyasal olmayan bir su hazırlayıcı monte edildi. Arıtma sistemi, hem hafif hem de ağır mastar ürünlerinin soğutulması için gereken 350 ila 1150 gpm'yi şartlandırmak üzere tasarlanmıştır. Sistemi değerlendirmek için kimyasalların kullanımı kesildi. Sıcak yaz koşullarıyla ilişkili yoğun bir yük döneminde hat üzerinde herhangi bir termal problem yaşanmadı ve motor rulman arızaları olmadı.

Elektrikli motor odası - Başka bir çelik fabrikasında, 60 inç. sıcak şerit değirmeni, ortam havası ve su sıcaklıklarının yüksek olduğu yaz aylarında yetersiz motor odası soğutması nedeniyle uzun elektriksel gecikmelerle boğulmuştu. Her yaz, motor odası ekipmanını soğutmak için pahalı karşı önlemlerin kullanılması gerekiyordu. Isı eşanjörlerinin ve diğer soğutma sistemlerinin kapasitesi yeterliydi, ancak soğutma sistemlerini tıkayan kireçte birikme meydana geldi. Değirmen servis suyu da bir nehirden alındı. Manyetik su düzenleyicinin kurulumundan önce bir ısı eşanjörü Şekil 11'de gösterilmektedir. 1994 ve 1995 yılları arasında, makine dairesine toplam sekiz kimyasal olmayan manyetik su şartlandırma ünitesi kuruldu. Transformatör, doğrultucu ve motor jeneratörü yataklarına su koşullandırmak için bir ünite kuruldu; ve farklı motor odası soğutucu ısı eşanjör sistemlerine altı ünite kuruldu. Bu yedi birimin toplam su kapasitesi 2615 gpm'dir.

Kurulumdan altı ay sonra, kaydedilen en sıcak yazlardan birinde: motor odası soğutmasına hiçbir değirmen gecikmesi atfedilmemiştir. Bu performansın bir sonucu olarak, değirmen bilgisayar odası klima ünitesine 30 gpm değerine sahip sekizinci klima monte edildi ve klimanın besleme suyu içme suyundan kullanım suyuna değiştirildi.

Yaklaşık bir yıllık hizmetten sonra, kontrol plakaları motor odası soğutucularının bazılarından çıkarıldı

Özet
Su ve özellikle de suyun yeniden kullanımı için artan talep, çevre kirliliği üzerindeki daha sıkı kısıtlamalar ile birlikte, su arıtımında iyileştirme ihtiyacını belirlemiştir. Örneğin, kireç veya korozyon oluşumunu önlemek veya en aza indirmek için bir su kaynağının etkili bir şekilde işlenmesi karmaşıktır ve çok az kimyasal katkı gerektiren veya hiç kimyasal ekleme gerektirmeyen herhangi bir işlem çekici bir alternatiftir. Arıtılmamış su, ekipmanın arızalanmasına, işlem kesintilerine ve mineraller tarafından tıkanmış dolaşan su sistemlerine neden olur. Bu sorunlar, birçok durumda, su kaynağındaki çözünmüş ve askıda katı maddelerin neden olduğu kireç birikimi ve korozyonla ilgilidir.

Suyun manyetik arıtımı bu sorunların üstesinden gelmenin etkili bir yöntemidir. Manyetik tedavinin kullanımını içeren teori, uygulama ve vaka çalışmaları tartışılmaktadır.

Tüplerde sert kalsit birikintileri yoktu, ancak tüplerin bir su hortumu ile yıkanmasıyla kolayca çıkarılabilen yumuşak bir çamur birikmesi vardı. Isı eşanjörlerinde bulunan çamur üzerinde bir laboratuvar analizi yapılmıştır. Silika parçacıkları ve nehir çamurundan oluşan örneğin dengesi ile% 2.9'luk düşük bir kalsiyum içeriği göstermiştir. Soğutuculardaki düşük su hızı nedeniyle silika parçacıklarının alt tüplere yerleştiği belirlenmiştir. Çamuru periyodik olarak manuel bir üfleme ile gidermek için eşanjörlerin üzerine düşük bir noktaya büyük bir manuel üfleme valfi monte edilecektir.


MAGNETİX - Manyetik Kireç Önleyici Cihaz, Aparat